Wie Is ALi Osram

Ali Osram is een typetje dat in 2001 het daglicht zag. Een verzinsel van mij, Gerard Egging.

In de jaren 90 ging ik vrijwel iedere Zondag risken bij een vriend in het naburige Duiven. Maar voor we het bord op tafel legden werden eerst wat zaken klaar gezet om wat voorpret te hebben. En geloof me, dat hadden we dan ook!!

2 Telefoontoestellen en een krant vol met "zoekertjes" (praticuliere advertenties) bleken voldoende om de Zondag te vullen met dikke schik. blauw lagen we van elkaars gesprekken.

Toen ik bij de Stadsomroep Arnhem kwam te werken als vrijwilliger besloot ik om deze telefoongesprekken op te nemen en uit te zenden in mijn toenmalige programma "de noodvulliing".

Eenmaal bij internetradiostation "Frequent" kwam iemand op het lumineuze idee om dit op het internet te plaatsen. Het internet was toen net een beetje in opkomst (althans voor mij dan) en had geen idee wat hierna zou volgen.

Ergens in het mediapark in Hilversum besloot men om "de escort service"  uit te zenden en al snel volgden er meerdere zenders.En ineens was deze oorspronkelijke zondagmiddagvulling een bekend personage geworden.

Over de hele wereld werden mijn gesprekken gedownload. Iets wat tot op de dag van vandaag niet te bevatten is. 

En de rest is geschiedenis........

 

Je kan de belangrijke informatie of mededelingen uitlichten op deze manier

Mijn Fans (liefhebbers)

In de loop der jaren kan ik spreken over een enorme schare fans die inmiddels alweer een generatie verder zijn.

Zelf spreek ik liever over "liefhebbers" in plaats van fans omdat ik op een of andere manier maar niet kan wennen aan het feit dat er mensen zo gek zijn om mijn cd's of andere merchandise te kopen. Of op ieder optreden aanwezig zijn.Dit laatste is ook niet het geval vandaar ......."liefhebbers".

De erkenning is eigenlijk wel een van de mooiste aspecten van dit beroep. Het feit dat men je kent ver van je eigen kleine wereldje is een rare ervaring maar streelt wel je ego. Eerlijk is eerlijk.

De kers op de taart der erkenning was toch een lagere school ergens in Drachten die hun hele thematiek van de viering van het einde van het schooljaar, volledig aan mijn alter ego hadden gewijd.Helemaal door het dolle heen werden de kids toen ze in de gaten kregen dat Ali er ook daadwerkelijk was. Dit had ik met het schoolbestuur bekokstoofd. Van de rest van het programma kwam daardoor niet veel meer terecht helaas.

Diezelfde erkenning heeft echter ook een prijs helaas. Namelijk dat de reacties van de mensen die ik nu aan de lijn krijg geheel anders is dan waar ik op hoop. Daar waar vroeger tien van de gesprekken, vijf voor uitzending bruikbaar waren, zijn het er nu misschien nog 2 en als ik geluk heb 3. De reactie van de mensen is nu " Oh Ali Osram ......ben ik nu op de radio?" Dit betekent voor mij dat ik moet uitwijden naar bijv belgie of het erop gokken dat ze me niet kennen. Klinkt misschien hoogmoedig maar dit is de realiteit helaas.

Ik wil wel meteen al die mensen die naar mijn gesprekken en liedjes hebben geluisterd en daarom gelachen hebben en nog steeds kunnen lachen bedanken daarvoor. Door jullie is mijn naamsbekendheid enorm gegroeid en kan ik dat doen wat ik het liefste doe namelijk jullie blijven vermaken met mijn grote vriend ALI OSRAM.

Bedankt,  Gerard (ali)

Contact

ali osram Arnhem
ali@aliosram.eu